Īrgandõks / Suggimizt / 2015

Gaida lībiešu bērnu un jauniešu nometne

Ieva Zdanovska, nometnes vadītāja

30/06/2015

23. lībiešu bērnu un jauniešu nometne “Mierlinkizt 2015” notiks Mazirbē no 24. jūlija līdz 1. augustam.

Nometnē ar bērniem visas dienas kopā pavadīs audzinātāji Elīna Bāliņa, Renāte Jonikāne un Laura Gerdiņa, Jānis Jonikāns un Mārtiņš Skuja, mūzikas skolotājas Renāte un Elīna, lībiešu valodas skolotājas Ērika Krautmane un Linda Zonne-Zumberga, mākslas skolotāja kolciniece Dace Tindenovska un iepriekšējo nometņu audzinātāja, kura šogad iemēģinās roku mākslas skolotājas lomā, Maija Dāvidsone. Lai viss kārtīgi izdotos, palīdzīgu roku sniegs un dziesmas kopā ar bērniem dziedās Reinis Zumbergs. Iepriekšējo nometņu dalībnieki Kārlis Oskars Stalts un Alise Pokšāne šogad nometnē piedalīsies kā brīvprātīgie palīgi.

Sestdiena, 25. jūlijs, un svētdiena, 26. jūlijs, paies, darbojoties dažādās radošajās darbnīcās, piemēram, kopā ar rotkali Andreju Jakubovski, kurš par sevi saka: “Esmu Latvijas Amatniecības kameras rotkaļa amata meistars. Interesējos padziļināti par arheoloģiskajām un etnogrāfiskajām rotām. Īpaši izpētīts ir tieši Kurzemes reģions. Mūsu darbnīcā bērniem un skolotājiem būs iespēja izveidot savu spēka rotu vai arheoloģisko atdarinājumu. Būs iespēja apskatīt un uzzināt vairāk par lībiešu un kuršu arheoloģiskajām rotām.”

Vienu darbnīcu vadīs folkloras kopas „Dandari” dalībnieks Jānis Sīpols, ar kuru kopā iesim lībiešu, igauņu un kurzemnieku rotaļās. Šogad mākslas nodarbības nevadīs, bet sestdienu un svētdienu kopā ar bērniem plenērā Mazirbē darbosies Siguldas lībiešu māksliniece Ieva Vanaga. Būs vēl daudz un dažādu aktivitāšu, bet visas jau nevar uzskaitīt.

Ceram, ka laiciņš mūs lutinās, ka varēsim gan jūrā peldēties, gan dziedāt, gan dejot, gan lieliski pavadīt laiku. Lielu paldies sakām Latvijas Republikas Kultūras ministrijai un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam par piešķirto finansējumu nometnei.