Īrgandõks / Suggimizt / 2010

LKS DĀVANA ČAKLĀKAJIEM UN AKTĪVĀKAJIEM

Valts Ernštreits

05/01/2010

Līvõ Kultūr sidām jauno gadu sāk ar priecīgu notikumu – dāvanu pasniegšanu pašiem labākajiem un čaklākajiem 🙂

Starp diviem pasaules kariem lībiešu krasta skolās tika ieviesta kāda laba un uzteicama tradīcija, kuru vēlamies turpināt arī mēs. Tolaik lībiešu draugi Igaunijā un Somijā gatavoja Ziemassvētku dāvanas, kuras tika pasniegtas tiem lībiešu bērniem, kuri jūrmalas skolās mācījās lībiešu valodu. Dāvanas bija arī viens no iemesliem, kāpēc to bērnu skaits, kuri vēlējās apgūt lībiešu valodu, auga. It īpaši Ziemassvētku laikā 🙂

Nurmorkestõr Inari 5Kā zināms, šogad portālā livones.lv ir daudz jaunu lietu. Viena no tām ir sarunu istaba jeb rõktubā, kurā iespējams sarunāties lībiešu valodā. Līdz šim šādas sarunu istabas portālā ir notikušas katru trešdienu. Raugoties uz līdzšinējo darbību, nepārprotami var teikt, ka tās pastāvīgie apmeklētāji ir tie, kuriem ir patiesa interese gan par lībiešu valodas apgūšanu, gan arī tās pastāvīgu lietošanu.

Tieši tāpēc Līvõ Kultūr sidām ir nolēmis pasniegt Ziemassvētku dāvanu pašiem aktīvākajiem sarunu istabas dalībniekiem – tie ir Reinis Zumbergs un Linda Zonne.

Nurmorkestõr Inari 2Dāvana nav gluži parasta – tā ir dalība Tartu Universitātes, Starptautiskās lībiešu draugu biedrības un Līvõ Kultūr sidām kopīgajā seminārā par lībiešu valodas jautājumiem, kas no 2010. gada 8. līdz 10. janvārim norisināsies Košragā (vairāk šeit).

LKS apsveic portāla livones.lv 2009. gada balvas ieguvējus! Balvas saņēmējs tika izraudzīts, pamatojoties uz pagājušajā gadā trešdienās notikušās sarunu istabas apmeklējuma biežumu un aktivitāti.