Īrgandõks / Suggimizt / 2022

Paziņoti izdevumi, kuri piedalīsies grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele 2021” finālā. Konkursa noslēguma ceremonija notiks 11. aprīlī. Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, kur tiks paziņoti 8 konkursa laureāti, nosaukts balvas “Gada mākslinieks” ieguvējs, pasniegtas žūrijas specbalvas un pasniegta balva par mūža ieguldījumu grāmatniecībā.

Šogad konkursā piedalījās 54 izdevēji ar 133 grāmatām, no kurām nominēšanai žūrija izvirzīja 40 grāmatas 8 kategorijās: dzeja, proza, uzziņu literatūra, dokumentālie, zinātniskie un mākslas izdevumi, grāmatas bērniem un jaunatnei.

 

Zanes Ernštreites foto

 

Nominācijā “Zinātniskā literatūra” uz balvu pretendē arī Renātes Blumbergas grāmata “Lībiešu tautas nama vēsture. No ieceres līdz atklāšanai”. Māksliniece – Zane Ernštreite; Attēlu apstrāde – Jānis Veiss; Tipogrāfija – Dardedze hologrāfija; Izdevējs – Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds.

No 11. līdz 13. martam nominētās grāmatas būs apskatāmas “Latvijas Grāmatu izstādē 2022”, Ķīpsalā. 14. martā portālā LSM.lv sāksies lasītāju balsojums par 2021. gada skaistāko grāmatu, tas noslēgsies 7. aprīlī.  No 16. marta grāmatas varēs apskatīt Rīgas centrālajā bibliotēkā un visa gada garumā arī bibliotēkas deviņās filiālēs. No 22. marta tās  interaktīvā stendā varēs izšķirstīt Latvijas Nacionālajā mākslas muzeja 3. stāva foajē. Savukārt 21. aprīlī grāmatas dosies uz “Siguldas Devonu”, kas ir pirmais nominēto grāmatu pieturas punkts ceļojumā pa Latvijas kultūras centriem.