Īrgandõks / Suggimizt / 2015

Ar smaidu sejās, jauniegūtiem draugiem, paplašinātām zināšanām lībiešu valodā, jaunapgūtām dziesmām un interesantiem notikumiem nometnes laikā, kā arī ar uzstāšanos lībiešu svētku atklāšanā ir noslēgusies kārtējā, šogad jau divdesmit trešā, lībiešu bērnu un jauniešu un interesentu nometne „Mierlinkizt 2015”. 

Nometnē piedalījās 25 bērni no Rīgas un vēl 19 no dažādām Latvijas pusēm, ieskaitot Kolku, kā arī no Igaunijas un Amerikas. Mūsu pašu Kolkas meitene Megija Grīnerte šogad pierādīja, ka, labus darbus darot, var godam iegūt titulu „Paŗīmi līvli” jeb „Pats labākais lībietis”. Megija šogad nometnē pēdējo gadu piedalījās kā audzēkne. Nākamgad viņa pievienosies brīvprātīgo jauniešu pulciņam.

Pie mums šogad viesojās rotkalis Andrejs Jakubovskis, Igaunijas latviešu folkloras kopas „Rēvele” vadītāja Laura Šmideberga, arī aktrise Marija Bērziņa un folkloras draugu kopas „Skandinieki” vadītāja Julgī Stalte. Nenovērtējams bija Slīteres Nacionālā parka gida Viļņa Skujas stāstījums par parka dzīvniekiem un putniem.

Ir patiess prieks par nometnes darbiniekiem un dalībniekiem, kuriem šī nometne ir īpaša, gandrīz kā paradīze zemes virsū, kurā atgriezties atkal un atkal, kurā satikt savus draugus, audzinātājus un skolotājus.

Paldies visiem vecākiem, kuri ir izvēlējušies vest bērnus uz mūsu nometni, un tiem, kuri atbalsta nometnes darbību gan finansiāli, gan materiāli, gan ar labiem vārdiem un darbiem. Lielu paldies sakām Latvijas Republikas Kultūras ministrijai un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam par piešķirto finansējumu nometnei. Paldies par atbalstu un sadarbību biroja preču tirgotājiem SIA “Rolling”, paldies “NicePlace” un Valtam Ernštreitam personīgi, paldies JS PROJEKTS SIA “Eurotp”, Latviešu valodas aģentūrai un Guntai Kļavai personīgi, paldies par atbalstu veikalu tīklam TOP, SIA “Essa”. Paldies par informatīvo atbalstu www.livones.net.

Uz tikšanos nākamgad!