Īrgandõks / Suggimizt / 2010

LĪVU FONDA DARBI MAIJA DUNDADZNIEKĀ

Dāvis Stalts

12/06/2010

„Dundadznieka” maija numurā lībiešiem veltītajā lappusē publicēti vairāki materiāli pat Līvu fonda darbiem un nodomiem.

Līvu Fonds lielajā talkā

Aprīli un talku laiku Līvu fonds neaizmirsa arī šogad, un Lielu paldies par atsaucību jāsaka fonda galvenajiem reģionālajiem aktīvistiem. Kopā izdevās noorganizēt talkas četrās vietās!

Nurmorkestõr Inari 4Miķeļtornī un Lūžņā uz talku palīgā steidza Līvu savienības Ventspils grupas vadītāja, tagad liela Līvu fonda atbalstītāja Ausma Ernestovska un līvu jaunieši Monta Kvjatkovska, Ģirts Bernšteins. Sakopām atjaunotās Līvu savienības pirmās vadītājas Ievas Neilandes kapu un apkārtni, kā arī Miķeļtorņa izcilo lībiešu pieminekļa apkārtni. Lūžņas ciemā sakopām Lizetes Švanenbergas kapa kopiņu un tās apkārtni.

Dženeta Marinska, pēc Līvu savienības Kolkas grupas valdes iniciatīvas, piedaloties tās valdes loceklei Ainai Bolšingai, kopā ar Kolkas lībiešiem Inesi un Maiju Dāvidsonēm, Matīsu Stīpnieku un Inesi Anševicu sakopa Kolkas kapos guldīto lībiešu kapu kopiņas. Edgars Millers, spītējot sāpošai mugurai, kopā ar Ūdru Jāni no Mazirbes un dažiem internātskolas audzēkņiem cītīgi kopa Lībiešu tautas namu un tā apkārtni. Visbeidzot Jānis Mednis kopā ar Iesalnieku ģimeni no Dūmeles ciema, kā arī jaunajiem kolceniekiem palīdzēja uzkopt Sīkraga kapus.

Kur esam – Līvu savienībā vai Līvu fondā?

Līvu fonds aktīvi sadarbojas ar reģionu pārstāvjiem Dženetu Marinsku Kolkā, Edgaru Milleru Mazirbē un Māru Vīgerti Ventspilī. Strādājam plecu pie pleca ar Līvu savienības Ventspils, Staiceles, Kolkas grupām un neatlaidīgi demonstrējam savu labo gribu būt kopā arī šajos, mums visiem grūtajos laikos. Kopā ar Līvu savienības grupām un to aktīvākajiem līderiem darām visu, lai nekristu kaunā un izkļūtu no tik piņķerīgās situācijas, kādā mūs visus iegrūdusi ilggadējā Līvu savienības divpersoniskā vadība.

Tagad gatavojamies Līvu savienības kopsapulcei, kura tiek izsludināta 2010. gada 20. jūnijā. Tieslietu ministrija devusi mums zaļo gaismu cīņā par Līvu savienības vārda saglabāšanu, taču ar organizācijas tēlu un godu būs pašvakāk. Tuvāk stāstīsim kopsapulcē un grupām izsūtītajās vēstulēs. Visu zināšanai varu pavēstīt, ka no Līvu savienības izstājies tās ilggadējais vadītājs Aldis Ermanbriks. Kāpēc? Droši vien jājautā būs viņam pašam. Vēsture rādīs, kurš par ko atbildēs un kā priekšā. Katrā ziņā turpinām strādāt un aicinām visus, kam ir kādi jautājumi rakstīt uz livufonds@inbox.lv.