Start page / Events / 2012

Baibai Šuvcānei vēl viena prēmija

Livones.net

27/05/2012

10. aprīlī Talsu galvenajā bibliotēkā svinīgā pasākumā Aleksandra Pelēča literāro prēmiju saņēma Baiba Šuvcāne par grāmatu «Senais lībiešu ciems Kolka». No sirds apsveicam!

Aleksandra Pelēča literāro prēmiju, kas iedibināta 2000. gadā, pasniedz ik pēc diviem gadiem. Prēmijai izvirza gan reģionālās, gan valsts nozīmes darbus, kas rakstīti par Talsu novadu un iznākuši pēdējos divus gados. Šoreiz prēmijai bija izvirzīti vienpadsmit darbi, par tiem varēja balsot arī lasītāji internetā un bibliotēkā. Baibas darbs ieguva visaugstāko atzinību gan žūrijas, gan lasītāju vērtējumā, proti, par grāmatu «Senais lībiešu ciems Kolka» visvairāk balsu bija atdevuši arī lasītāji bibliotēkā.

Baiba Šuvcāne.

 

Baibas Šuvcānes vairāk nekā 600 lappušu biezā Kolkas vēstures grāmata ir nozīmīga Latvijas kultūrvēsturē, jo tas ir vispusīgs, pamatīgs darbs par Kolku, kurā autore apkopojusi arhīvos un bibliotēkās savāktos materiālus, kā arī Kolkas iedzīvotāju stāstījumus — unikālas un patiesas liecības. Grāmatā apkopoti ap 60 kolcenieku atmiņu stāstu. Bagātīgs ir grāmatā izmantoto fotogrāfiju klāsts. Lasītājs var izsekot Kolkas kultūrvēsturei, sākot ar šīs ģeogrāfiskās vietas pirmo pieminēšanu rakstos līdz pat mūsdienām.