Start page / Events / 2010

<!– @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } Lībieši – 10. Saeimas deputātu kandidāti

2010. gada 2. oktobrī, 10. Saeimas vēlēšanu dienā, varēsim balsot arī par diviem lībiešiem: deputātu kandidātu sarakstos atrodams Ilmāra Geiges un Valts Ernštreita vārds.

IlmÄrs Geige (LKS arhÄ«vs)Partiju apvienības „Vienotība” vēlēšanu sarakstā ar 15. numuru Kurzemes vēlēšanu apgabalā iekļauts Ilmārs Geige, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes būvinženieris. Ilmārs bijis gan Augstākās padomes, gan Saeimas deputāts. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Lībiešiem Ilmārs Geige ir labi pazīstams cilvēks, jo vadījis valsts ilgtermiņa mērķprogrammas „Lībieši Latvijā” izstrādes darba grupu, tagad ir Līvu savienības valdes loceklis un vadītāja vietnieks.

Valts Ernstreits IIPēdējās partijas vēlēšanu sarakstā ar 2. numuru Kurzemes vēlēšanu apgabalā iekļauts Valts Ernštreits, šogad popularitāti ieguvušā suvenīru ražošanas uzņēmuma SIA „NicePlace” valdes priekšsēdētājs. Arī Valts ir piedalījies valsts ilgtermiņa mērķprogrammas „Lībieši Latvijā” izstrādē un ir viens no Līvõ kultūr sidām dibinātājiem. V. Ernštreits ir ne tikai viens no labākajiem lībiešu valodas zinātājiem pasaulē, bet arī viens no profesionāli izglītotākajiem šajā jomā, jo noslēgumam tuvojas lībiešu valodas jautājumiem veltītā doktora darba izstrāde Tartu universitātē. Tā aizstāvēšana paredzēta vēl šogad.