Start page / Events / 2009

No 30. jūlija līdz 2. augustam Igaunijas pilsētā Tērbatā norisināsies Tērbatas Tradicionālo deju festivāls (Tartu Traditsioonilise tantsu festival), kurā šogad piedalās dažādu somugru tautu deju grupas, uzstājoties koncertos un piedāvājot arī savu deju meistarklases. Karēļu un vepsu dančus piedāvās grupa „Karjala” no Krievijas pilsētas Petrozavodskas, no Iževskas grupa „Ekton Korka” iepazīstinās ar udmurtu dančiem, bet pašmāju igauņus pārstāvēs grupa „Kratt” un Tērbatas danču klubs (Tartu tantsuklubi).

Deju festivals 2009Tāpat festivāla laikā varēs apgūt mariešu, Ingrijas somu un somu dančus. Sestdien, 1. augustā, 2 stundu garumā līvu danču meistarklases piedāvās muzikantu un dejotāju apvienība „Kīlmakǟngad” no Rīgas.

Festivāla laikā katru vakaru notiks sadancošanas, kurās varēs dejot un spēlēt ne tikai Somugru tautu dančus, bet arī citu Baltijas jūras reģiona tautu dančus.

Visi festivāla sarīkojumi notiks Korporācijas „Rotalia” ēkā (Tähe 3), ka ir 10 minūšu attālumā no autoostas. Ieeja visos sarīkojumos bez maksas!

Ja jūs vēlaties apmeklēt šo festivālu, rīkotāji piedāvā iespēju nakšņot Tērbatas Sabiedriskajā Mājā (Pepleri 27) par nelielu samaksu 75 EEK/5 EUR (personai dienā), līdzi ņemot savu guļammaisu. Tāpat par atsevišķu samaksu iespējams pasūtīt brokastis. Iepriekš, lūdzu, brīdiniet festivāla rīkotājus, cik ilgi jūs nakšņosit Tartu!

Saziņai ar festivāla rīkotāju Triinu Nutt: tālr. +372 5560 2102, triinu.nutt@gmail.com

Festivāla programma: http://www.folkdance.lv/wp-content/tartu-traditional-dance-festival-en