Start page / Events / 2009

ROTAS: VELTĪJUMS LĪBIEŠIEM

www.zagatasbode.lv

23/10/2009

Šā gada septembrī Žagatas bode aicināja rotu māksliniekus un entuziastus piedalīties rotu konkursā – izstādē „Veltījums lībiešiem”. Patlaban lībieši skaitā nepārsniedz pāris simtu cilvēku, un pavisam nedaudzi no tiem runā līvu valodā. Taču līvu kultūras saglabāšana nav atstāta novārtā, un ar šo izstādi ceram pievērst jūsu uzmanību šai neparastajai Latvijas kultūras daļai, un varbūt pameklēt līvu saknes arī savā ciltskokā.

Rotu galerijā Žagatas bode Laipu ielā 5, no 23.10 līdz 14.11 iespējams darbus apskatīt un nobalsot par saviem favorītiem. Turpat aplūkojams arī Anitas Rašmanes darinātais Daugavas lībietes tērps, veidots pēc Ikšķiles Kābeles kapulauka izrakumu materiāliem.

LÄ«vas RudzÄ«tes rotaIzstādes darbu apbalvošana notiks Žagatas Bodes 3 gadu jubilejas karnevālā, 14. novembrī plkst. 19.00 Arhitektu namā. Apbalvošana notiks sadarbībā ar mūsu lībiešu draugiem www.niceplace.lv

Lībieši, vieni no senākajiem Latvijas iedzīvotājiem, savulaik apdzīvoja krietnu daļu Latvijas jūras piekrastes, kā arī Daugavas un Gaujas krastus. Lībieši – amatnieki, zvejnieki, bitenieki un zemkopji – bija tie, kas izveidoja apmetnes vietā, kur tagad atrodas Rīga, un sagaidīja pirmos vācu tirgotājus un krustnešus.

Konkursa darbi apskatāmi šeit.