Start page / Events / 2009

HÕIMUPÄEVAD LÕPPEVAD NÄITUSEGA RIIGIKOGUS.

Sihtasutus Fenno-Ugria

27/10/2009

Esmaspäeval, 26. oktoobril kell 14.30 avatakse Riigikogu istungisaali fuajees Hõimupäevi lõpetav näitus. Näituse on koostanud kunstikriitik Andri Ksenofontov kunstnike Loit Jõekalda ja Kärt Summataveti töödest.

Fenno-Ugria logoLoit Jõekalda on graafik ja fotograaf. Tema piltidel retkedelt esiajalooliste kaljujooniste leiukohtadesse on jäädvustatud näiteid soome-ugri rahvaste elupaikades säilinud unikaalsest visuaalsest kultuurist — muinasaja galeriidest Soomes, Karjalas ja Koola poolsaarel.

Kärt Summatavet on metallehistöökunstnik, kes on samuti soome-ugri rahvaste juures välitöödel käinud ning selles valdkonnas doktori väitekirja kaitsnud. Tema on ka üks kõige järjekindlamaid traditsioonilise kultuuri motiivide ja temaatika viljelejaid niihästi ehtekunstis kui ka graafikas. Näituse jaoks on ta pildistanud iseenda loodud ehteid. Sellega tekivad näitusel paralleelsed teemad: soome-ugri kultuuri arengut mõjutanud muinasaja pärand ning kaasaegsed kunstitööd, mis saavad esimeselt inspiratsiooni ning esindavad Eesti tänapäeva kõrgprofessionaalset rahvuslikku kunsti.

Näitus on avatud kuni 13. novembrini. Lähem info:

MTÜ Fenno-Ugria Asutus
tel 6445119
www.fennougria.ee