Īrgandõks / Suggimizt / 2009

LĪBIEŠU VALODA AVĪZĒ DUNDADZNIEKS

Linda Zonne, Līvu fonda valdes locekle

22/09/2009

Ar patiesu prieku varu ziņot, ka ar Līvu fonda uzņēmību un dundadznieku atsaucību no septembra Dundagas novada avīzē „Dundadznieks” būs atvēlēta lapa arī lībiešu lietām. Lappusi garais „Līvu laiks” jeb LĪVÕ ĀIGA vēstīs par notikumiem līvu un Līvu fonda dzīvē.

Apsveicami ir tas, ka beidzot lībiešu valoda atkal atgriežas savā vēsturiskajā teritorijā. Diemžēl mazā potenciālo lasītāju skaita dēļ līvu valodā katrā numurā būs tikai viens raksts. Tomēr tas nemaina būtību – lībiešu valoda parādās avīzē, kura iznāk reizi mēnesī un kurai ir regulāri lasītāji.

Nurmorkestõr Inari 1Par šo faktu droši vien netrūks arī smīkņātāju. Sak, kāda jēga mēģināt iedzīvināt aizmirstu valodu. Tomēr domāju, ka šis jautājums īstenībā nemaz nav diskutabls. Nav jābūt dižam zinātniekam, lai sapratu, cik svarīgas ir valodas un kādēļ visur pasaulē tās tiek aizsargātas. Turklāt katrs, kurš nedaudz piepūlēsies, rakstu lībiešu valodā varēs mēģināt izlasīt, jo avīzē tiks ievietota arī mazā vārdnīciņa, kas piemērota tieši konkrētajam tekstam.

LĪVÕ ĀIGA lapas redaktore ir Anete Ozoliņa (aneteozolina@inbox.lv), kontaktpersona – Linda Zonne (linda.zonne@gmail.com). Ja kādam ir ko teikt, tad gaidīsim jūsu ziņas. Lapu varēs lasīt arī livones.lv.