Start page / Events / 2018

Īstenībā esmu liels sapņotājs!

Livones.net

18/05/2018

Sporta žurnālists un LTV 1 “Sporta studijas” vadītājs Dāvids Ernštreits tikko beidzis just līdzi Latvijas izlases hokejistu priekiem un bēdām, atspoguļojot pasaules čempionāta gaitu hokeja translācijās LTV 7.

Portālā la.lv 17. maijā publicēta žurnālista Zigmunda Bekmaņa plašāka saruna ar Dāvidu, kurā viņš stāsta ne tikai par sportu, bet arī par iecerēm (“Pašlaik kā producents un scenārists esmu iesācis filmu sērijā “Latvijas kods”, kas nav saistīta ar sportu, – par vienu no aktīvākajiem lībiešu kultūras darbiniekiem, lībiešu valodas pētnieku un dzejnieku Valtu Ernštreitu.).

Dāvids Ernštreits ar lībiešu karogu 6. somugru tautu folkloras festivālā Igaunijā. 1997. gads.

Atbildot uz jautājumu, kā viņš ikdienā stiprina savas lībiskās saknes, Dāvids stāsta:

– Būt ar lībiskām saknēm – tā manā gadījumā vairāk ir tāda sajūta. Sajūtu veido mans informācijas lauks, kurā dzīvoju, proti, radi, paziņas. Tomēr gribas kaut ko lībiešu labā izdarīt. Tā nu, veidojot filmu, būšu tuvāk lībiskajam. Kaut gan filma vairāk būs par attieksmi pret kultūras mantojumu, vēsturi un nākotni, lai tā lībiešiem nebūtu tikai padziedāšana pie pieminekļa, bet būtu dzīva un attīstītos. Bērnībā esmu apmeklējis lībiešu vasaras nometnes tāpat kā mana vecākā meita, tāpēc lībiskā sajūta manī ir. Neapšaubāmi jūtos piederīgs, taču retu reizi sanāk kaut kur piedalīties. Praktiski padarboties gan regulāri braucu uz vectēva mājām Sīkragā.

Visu interviju lasiet šeit