Start page / Events / 2018

Svētdien, 11. novembrī, festivāla “Lielais Kristaps” ietvaros kinoteātrī “Splendid Palace” uz lielā ekrāna pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas veidotā dokumentālo īsfilmu cikla “Latvijas kods. Latvija šodien. Latvijai – 100” filmas. Seansā pulksten 15.00 demonstrēs filmu “Trillium”, kas stāsta par Valtu Ernštreitu. TV pirmizrāde LTV1 ēterā būs skatāma 13. novembrī 22.25.

Valts Ernštreits. Zanes Ernštreites foto

Filma “Trillium” ir režisores Zanes Gargažinas debija dokumentālajā kino. Viņa kopā ar Dāvidu Ernštreitu ir arī scenārija autore. “Filmas galvenais varonis ir lībietis, mākslinieks, dzejnieks un Lībiešu kultūras centra dibinātājs Valts Ernštreits. Tas ir stāsts par identitātes uztveres veidu, domāšanas gramatiku un nākotnes izteiksmi. Tā domāta ikvienam, kuram svarīga savas kultūras un identitātes apzināšanās,” teikts filmas anotācijā. “Pēdējā tautas skaitīšanā par lībiešiem sevi atzinuši 250 cilvēki. Sarunāties lībiski spēj ap 20 cilvēku. Bet Valts izdod dzejoļu grāmatu lībiski ar tulkojumu angļu valodā, lai prezentētu to Londonas grāmatu tirgū un Stenfordas universitātē ASV.”

Filmu cikls “Latvijas kods. Latvija šodien” tiek veidots jau sesto gadu un arī šogad filmas piedāvā oriģinālu skatījumu par tiem kodiem, kas katrs veido Latviju šeit un tagad.