Start page / Events / 2015

16. augustā Rīgas svētku laikā Vērmanes dārzā būs Līvu diena, kuras laikā Lībiešu kultūras centra stendā varēs iegādāties grāmatas par lībiešiem, suvenīrus un mākslas darbus.

Interesentiem būs pieejamas gan vārdnīcas, gan apjomīgais rakstu krājums “Lībieši.Vēsture, valoda un kultūra”, gan NicePlace lībiskie suvenīri, gan mākslinieku Baibas Dambergas un Viestura Ozoliņa darinājumi.

Kā sola rīkotāji, viens no Līvu dienas galvenajiem notikumiem būs Lībiešu dziedāšanas svētki. Šajā svētku dienā kopā būs sanākuši vairāki kori un lībiešu mūzikas izpildītāji, kuri iepazīstinās ar lībiešu mūzikas mantojumu, kā arī jaunradītiem skaņdarbiem. 

12.00 sāksies koncertprogramma “Radām un rādām”, kurā piedalīsies lībiešu ansamblis “Līvlist”, folkloras draugu kopa “Skandinieki”, Ventspils lībiešu ansamblis “Rāndalist”, Tārgales pagasta līvu folkloras kopa “Kāndla”, folkloras kopa “Rēvele” no Igaunijas, grupa “Nurmorkestõr” un lībiešu bērnu nometnes “Mierlinkizt” dalībnieki.

14.30 sāksies lībiešu dziedāšanas svētku koncerts “Āiga”, kurā lībiešu kormūzikas dziesmas skanēs Salaspils jauktā kora “Lōja”, Rīgas kamerkora “Ave Sol”, Latvijas Universitātes kora “Juventus”, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” jauniešu kora “Balsis”, Limbažu kultūras nama jauktā kora “Doma” un Liepupes pagasta kora “Pernigele” izpildījumā.

Cauri līvu laikam skanēs lībiešu tautasdziesmas, jaunrades un populāras lībiešu melodijas, kuras izpildīs lībiešu grupa “Kalā jeng”, grupa “re:public”, vokālais džeza ansamblis “Assembly singers”, mūziķe Elizabeta Lāce un solistes Julgī Stalte un Marija Bērziņa. Vēl nedzirdētu skanējumu lībiešu mūzikai piešķirs Latvijā pazīstami džeza mūziķi – pianists Madars Kalniņš un saksofonists Deniss Paškevičs ar pavadošo mūzikas grupu, bet svētku noslēgumu paredzēti lībiešu un somugru danči Julgī Staltes un folkloras kopas “Skandinieki” vadībā.