Start page / Events / 2009

Ar Rīgas lībiešiem varēs tikties un klausīties dziesmas lībiešu valodā Rakstniecības, teātra un mūzikas muzeja dārzā Talsu ielā 1, Rīgā, 19. maijā plkst. 18.00.

Libiesu koncerts dziesmusvetkos_08Labi zināms, ka lībieši cieši saistīti ar Rīgas pirmsākumiem, ar tagadējo Vecrīgu. Taču arī Pārdaugavai ir nozīme lībiešu kultūrvēsturē. Dažas ielas Āgenskalnā ir ar Kurzemes lībiešu ciemu vārdiem – Lielirbes, Mazirbes, Melnsila, Kolkasraga. Mārtiņa kapos apglabāts 19. gs. „lībiešu dumpja” vadonis Nika Šūbergs, bet Nometņu ielas 62. namā (tagadējā Igauņu biedrības un vidusskolas mājā) tieši pirms 20 gadiem Rīgas pilsēta telpas atvēlēja arī 2008. gada 26. novembrī atjaunotajai Lībiešu savienībai. Nama sestajā stāvā notika arī Rīgas lībiešu dziesmu ansambļa „Līvlist” mēģinājumi.

Rakstniecības, teātra un mūzikas muzeja dārzā skanēs tautasdziesmas un dziesmas ar Dzintara Kļaviņa un Veljo Tormisa mūziku un lībiešu dzejnieku vārdiem.

Rīgas lībiešu dziesmu ansambļa (dib. 1972. gadā) diriģents Valdis Zeltkalns, koncertmeistare Ieva Apsīte, flautu spēlē Maija Alekse.