Start page / Events / 2009

EIROPAS VALODU DIENĀ SKANĒS ARĪ LĪBIEŠU VALODA

Velga Līcīte, Latviešu valodas aģentūra

04/09/2009

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Padomes dalībvalstis atzīmē Eiropas Valodu dienu un Latviešu valodas aģentūra jau piekto gadu Eiropas Valodu dienas pasākumus organizē arī Latvijā.

Eiropas valodu diena 2009Eiropas Valodu dienas uzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību un informēt par valodu daudzveidību, veidot izpratni par ikvienas valodas nozīmību, kā arī sekmēt mūžizglītību valodu apguvē.

Šogad tiek turpināta 2008. gadā aizsāktā tradīcija, rīkojot zīmējumu un literāro darbu konkursus skolēniem. 1.-4. klašu skolēni tiks aicināti piedalīties zīmējumu konkursā „Skaista mana tēvu zeme pār visām zemītēm”, bet 5.-12. klašu skolēni – literāro darbu konkursā „Iededzies par savu tautu, valsti, valodu!”.  Abi  konkursi tiks izsludināti 21. septembrī, un darbus varēs iesniegt līdz 18. novembrim.

Eiropas Valodu dienā notiks arī daudz citu pasākumu – bilingvālie dzejas lasījumi, konference „Tehnoloģijas valodu apguvē”, nacionālo filmu vakars, „Valodu degustācijas”, zinātniskā konference „Pirmais vārds” un Eiropas Valodu atzinības zīmes uzvarētāju apbalvošana, spāņu kultūras vakars, valodu darbnīcas „Iepazīsti valodas”, kurā skanēs arī lībiešu valoda*, un citi pasākumi.

No 8. līdz 25. septembrim, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā būs apskatāma pirmsskolas vecuma bērnu darbu izstāde „Pirmais vārds”, savukārt no 9. līdz 21. septembrim noritēs sadarbībā ar „Latvijas Avīzi” organizētā Eiropas Valodu dienai veltītā viktorīna „Valodas pētnieks”.

* Lībiešu valodas nodarbības Eiropas valodi dienā oganizē Līvõ Kultūr Sidām (Lībiešu Kultūras centrs).