Start page / Events / 2009

Nedēļas nogalē, 22. un 23. novembrī, Helsinkos notika Mārtiņdienas gadatirgus, kuru apmeklēja arī Somijas Republikas prezidente Tarja Halonena. Līvõ kultūr sidām uzdāvināja Somijas prezidentei LKS veidoto albumu “Lībiešu dzīve”.

Tarja lÄ«bieÅ¡u stendÄ 1Prezidente kopā ar kungu Penti Arajervi apmeklēja lībiešu stendu svētdienas pusdienlaikā, pēc tam, kad bija piedalījusies balvu pasniegšanā bērniem, kuri zīmējuši Igaunijas un Somijas prezidentu. Kamēr prezidente runājās ar blakus stendā esošajiem Setu draugu biedrības pārstāvjiem, prezidentes vīrs Penti Arajervi saņēma atbildes uz saviem jautājumiem par lībiešu vēsturi un pašreizējo situāciju. Pēc tam, kad prezidentei tika pasniegta LKS dāvana, viņa apsolīja kādreiz noteikti apmeklēt arī lībiešus. Savukārt Penti Arajervi tika NicePlace veidotā pastkarte ar lībiešu alfabētu.

Tarja lÄ«bieÅ¡u stendÄ 2Mārtiņdienas gadatirgu organizē biedrība Tuglas – Seura, kas nodarbojas ar Igaunijas un Somijas sadraudzības veicināšanu. Gadatirgū ar savu produkciju galvenokārt piedalās dažādi Igaunijas uzņēmumi un rokdarbu meistari. Tāpat gadatirgus ir  laba iespēja popularizēt sevi dažādām biedrībām, kas saistītas ar citām somugru tautām.

Lībiešu stendu gadatirgū veidoja Lībiešu draugu biedrība, Līvõ kultūr sidām un uzņēmums NicePlace.