Start page / Events / 2008

No 29. jūlija līdz 1. augustam Līvõ kultūr sidām sadarbībā ar Tartu universitāti rīko lībiešu valodas runātāju nometni. Šogad tā notiks piekto reizi, un lībiešu valodas runātāji no Latvijas un Igaunijas, tāpat kā iepriekšējā gadā, pulcēsies Miķeļtornī.

Nometnē paredzētas ne tikai nodarbības lībiešu valodas zināšanu papildināšanā un praktiskajā lietošanā, kas ir nepieciešamas, lai izzūdošo valodu uzturētu dzīvu, bet arī turpināsies darbs pie jau tradicionālā iestudējuma lībiešu valodā.

Valodas runâtâju nometnes kopbilde (Zane Ernðtreite)Iepriekšējos gados nometnes dalībnieki tulkoja un iestudēja Herberta Dorbes un Ulda Krasta lugu fragmentus, bet pērnās vasaras saietā sāka tulkot lībiešu valodā Mārtiņa Zīverta pagājušā gadsimta 30. gados sarakstīto lugu „Kolka”, kuru savulaik iestudēja Nacionālais teātris ar nosaukumu „Lībiešu asinis” un kuras lasījums latviešu valodā paredzēts šāgada Līvu svētkos Mazirbē.

Plānots, ka intensīvajās nodarbībās, kas dienā aizņems astoņas stundas, lībiešu valodas zinātāji iztulkos visu lugas pirmo cēlienu.